Manliftlerin birkaç çeşidi vardır, ancak hepsi temel bir amaca sahiptir: çalışanların ve ekipmanlarının işlerini yapmak için kaldırılması. Depolarda, üretim tesislerinde, perakende mağazalarında, inşaatta, faydalı işlerde ve yapılması gereken işlerin ulaşılması zor bir yerde kullanıldığı herhangi bir uygulamada kullanılırlar. Bir asansör kiralamanız veya günlük kullanım için yüksek kaliteli bir manlift kaldıracı satın almanız gerekip gerekmediği, sürekli iş akışına ve zamana karşı yarışmanızla ilgili bir konudur.
Manlift Çeşitleri ve Özellikleri
Üç ana tasarımları vardır. Doğru olanı seçmek, farkları anladıktan sonra daha kolaydır. Uzatılabilir veya eklemli modeli: Eğer yukarı ve aşağıya doğru bir yere ulaşmanız gerekiyorsa, diğer asansör tiplerine göre kullanışlıdır.
Makaslı modeli: Düz yukarı ve aşağı hareket eden düz platformlar. Daha fazla kaldırma kapasitesi ve kepçeli asansörlerden daha büyük çalışma alanları sunduklarından, birden fazla kişiyi veya büyük miktarda ekipmanı veya ürünü yukarı ve aşağı taşımak için en iyisidir. Makaslı kaldırıcılar sadece dikey olarak hareket eder. Bununla birlikte, genellikle daha büyük platformlar ve kaldırma kapasiteleri sunarlar. Daha büyük platformlar, malzeme ve personel için daha fazla alan sağlar. Bu özelliği nedeniyle bir kiralık manlift ile çalışmak işçilerin, lifti yeniden konumlandırmadan daha büyük bir çalışma alanına girmelerine izin verir.
Personel Taşıyıcılar: Adından da anlaşılacağı gibi, dikey personel asansörleri kullanıcıları yukarı ve aşağı doğru hareket ettirir. Diğer asansör tiplerinden daha ucuzdur ve standart bir kapıdan geçecek kadar küçüktürler.
Bir manlift kiralamak gerektiğinde cevaplamanız gereken en temel soru, işiniz için hangi özelliklerde bir modele ihtiyacınız olduğudur. Erişilmesi gereken rafların yüksekliğini, ihtiyaç duyduğunuz ekipmanı veya yapmanız gereken işin yerini ölçün ve doğru bir manlift kiralama ile hızlı ve güvenilir sonuca ulaşın.
Teleskopik Model: Neredeyse her açıda çalışabilen uzatılabilir kollara sahiptir. Genellikle inşaatta kullanılırlar, uzun mesafeleri sayesinde işçiler binaların üst katlarına ulaşabilirler. En yüksek ve en uzun erişim için en iyi seçimdir.
Mafsallı kaldırma platformları bükülecek kollara sahiptir. Bazen mafsal bomları olarak adlandırılır, kepçenin tam olarak nerede olması gerektiği gibi konumlandırılması için engellerin üzerinden ve etrafından ulaşabilirler. Güç hatlarının, ağaçların ve diğer engellerin konumlandırmayı zorlaştırdığı faydalı çalışmalarda popülerdirler, aynı zamanda işçilerin taşınmaz ekipmanı üzerinden ulaşmalarını sağlamada da kullanılırlar.
Bir manlift kiralama ihtiyacınız ortaya çıkmış ise, hesap edilecek birkaç faktör daha vardır. Yükseklik ve kapasite konusunda sınırlayıcı bir durum vardır. Ancak daha büyük kapasitelere sahip kaldırıcılar da fiziksel olarak daha büyük makinelerdir. Bir kiralık manlift siparişi vermeden önce çalışacağı alan kapalı mekanlarda ise, herhangi bir kapıdan veya dar alanlardan geçebileceğinden emin olmak gerekir. Açık havada çalışacak olsa bile kapılardan veya malzeme üstlerinden sığdırmak ve geçirmek bazen zor olabilmektedir.
Ancak her türlü işiniz için kurumsal çözümler üretecek firmalar mevcuttur. Bu tür mekan ve malzeme ölçümleri yaparak zaman harcamak yerine, kiralık manlift hizmeti sunan firmalarla irtibata geçerek işiniz için kalıcı çözümler üretmesini sağlayabilirler.
Güç Seçenekleri
Eğer bir manlift kiralama hizmeti almanız gerekiyorsa güç seçeneklerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Bir güç kaynağı olarak elektrik, gaz, dizel veya propan kullanarak kendinden tahrikli olarak çalışmaktadır. Kapalı alanlarda çalışanlar neredeyse tamamen elektriklidir. Çoğu açık alanda çalışan manlift saatlerce şarj edilmeksizin daha fazla güç ve kolay yakıt ikmali için gaz veya dizel ile çalışır. Çift yakıtlı olanlar, dış mekan kullanımı için benzin ve iç mekan kullanımı için propan arasında geçiş yapmanıza izin vererek daha fazla esneklik sağlar.
Düz Veya Engebeli Araziye Göre Seçimi
Sektör, bu makineleri iki ana kategoriye ayırır. Bunlardan biri engebeli araziler için kullanılan manlift araçlarıdır. Diğeri ise düz arazide, iç mekanlarda, pürüzsüz yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Engebeli arazi asansörler düz olmayan zeminde çalışabilir. Ana farklılıklar güç sistemlerinde ve lastiklerde özelliklerden kaynaklanmaktadır.
Düz arazi ve düz zeminde iş yapacak olanları genellikle elektrikle çalışırlar, böylece iç mekanlarda kullanılabilirler ve iz bırakmayan katı kauçuk lastiklere sahiptirler. Kaba arazi asansörleri daha yaygın olarak gaz, dizel veya çift yakıtla çalışanlardır ve genellikle daha iyi denge ve çekiş için özel lastiklere sahiptir. Dolayısıyla manlift kiralama yapmak istiyorsanız, çalışılacak alana göre talepte bulunmalısınız.
Çamurlu veya kaygan ortamlarda kullanılacak kiralık manlift makinelerin dört tekerlekten çekiş gücü ekstra bir eklenti özelliğidir. Bazıları gücü dağıtan çekiş kontrol sistemlerine sahiptir. Elektrikli asansörler için, otomatik şarj cihazları olmalıdır. Üniteyi bir prize takın ve gerektiğinde şarj edin. Ayrıca, yüksek amperlik piller size daha uzun ömürlü zaman ve güç sağlar.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN