X

Sepetli Kiralık Vinç İle İş Güvenliğini Artırabilirsiniz

Canlar Platform sepetli vinç

Son senelerde hem işçi güvenliği daha iyi bir şekilde sağlamak, hem de inşaat projelerini çok daha az bir zamanda tamamlayabilmek için sepetli vinç kiralama makinalarına daha fazla ağırlık verilebiliyor.

Küçük veya büyük ölçekli birçok inşaat firmasının tercihi olan sepetli vinç araçları devamlı olarak bakımlarının yapılmaları durumunda uzun dönemler boyunca inşaat firmalarına talep ettikleri hizmetleri alabiliyorlar.

Kiralık Sepetli Vinç Makinaları ile İş Güvenliği

İşçilerin inşaat alanlarındaki güvenliklerini tam olarak sağlamak için inşaat sahiplerine tavsiye edilir. Sepetli vinç kiralama araçları, bu gibi iş makinalarını kullanma konusunda uzman olan bireyler tarafından yönlendirildikleri zaman inşaat alanları için en güvenli iş araçlarından birisi durumuna gelir.

Ödenen ücretlerin karşılığı fazlası ile veren kiralık sepetli vinç araçları çok fazla ağır yükleri dahi problemsiz bir şekilde taşıma kapasiteleri olduğu için çok tercih ediliyor.

Kiralık Sepetli Vinç Makinalarının Tercih Edilme Nedenleri

Sadece inşaat alanlarında değil, ev ve dükkan taşıma işlemlerinde de birçok birey tarafından öncelikle tercih sebebi durumuna gelen sepetli vinçler, sanıldığının aksine çok uygun fiyatlar ile temin edilebilir. Bu özellikleri ile her bütçeye göre iş makinaları olabiliyorlar.

Daha güvenilir inşaat projeleri yapmak, işçilerin can ile mal güvenliğini korumak adına sepetli vinç her zaman tavsiye edilebiliyor. Bütçesini zorlamak istemeyen inşaat firmaları malzemeleri sorunsuz şekilde ulaşmaları gereken yerlere daha çabuk bir şekilde ulaştırabilir.

Sepetli Vinçlerde Yük Kaldırma ve Yük İndirme İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sepetli ve diğer vinç çeşitlerinde ve destek çalışanlarının üzerinde kaldırabileceği yük ağırlığı kesinlikle belirlenmesi gerekir. Sepetli vinçler ve başka vinç türleri firma tarafından belirlenmiş amaçlar dahilinde kullanılması gerekir. Vinçler ile bağlantılı, sabitleme ve destekleme araçları sadece alanında uzman olan personel tarafından kontrolü sağlanması gerekir.

Sepetli Vinç Canlar Platform

Sepet vinç ve başka vinçler kullanıma çıkmadan önce araçların kullanım amaçlarına ve olumsuz bir durum ile karşılaşınca nasıl davranmak gerektiğine yönelik raporlama yapılması ve personellerin ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Hizmetler esnasında olası negatif durumlar karşısında kusursuz bir şekilde araştırma yapılmalı ve negatif durumlar alandan uzaklaştırılması gerekir.

Sepetli Vinç İş Güvenliğinde Özen Gösterilmesi Gereken Diğer Detaylar

Sepetli vinç iş güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken detaylardan birisi de sepetli vinçlerin taşıması gereken yük kapasitesinden daha fazla yük nakliyesi yapılmaması gerekir. Sepetli vinçlere yüklerin bindirilmesi esnasında aracın hareketli olan kısımları ile yük arası uzaklık 0, 5 metre oranında uzaklık olmalıdır.

Birden fazla sepetli vinçlerin iş alanında hareketli olması durumunda alanında uzman bir yetkili tarafından vinç operatörlerinin birbirleri ile hatasız bir şekilde uyumlu olarak çalışması devam ettirilmelidir. Sepetli vinçler üzerinde kişi transfer işlemi gerçekleştirmesinden uzak durulması gereklidir. Yalnız sepetli alanda gerekli iş güvenliği oluşması durumunda birey taşınmasında bir sakınca bulunmaz.

Sepetli Vinç İş Güvenliğinde Eğimli Arazide Yük Kaldırma

Dikkat edilmesi gereken bir başka hususta sepetli vinç iş güvenliği alanında eğimli arazide yük kaldırması esnasında da kesinlikle dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Eğimli arazide sepetli vincin hareket halinde iken güvenli yük göstergesinin aktif olmasına özen gösterilmeli ve gösterge belirli zaman dilimlerinde kontrol edilmesi gereklidir.

Yüklerin transfer işleminde herhangi bir yük ya da eşya ile temas halinde olmamasına ve yük altında kişilerin yer almamasına dikkat edilmelidir. Eğilimli araziler düz zemine kıyasla daha riskli bir yapıda oldukları için bu alanda yükün nakliye esnasında mümkün olduğu kadar sakin ve oldukça yavaş bir şekilde hareket edilmesi gerekir.

Sepetli Vinçlerde Bakım Konusunda Nelere Dikkat Edilir

Sepetli vinç iş güvenliği hakkında vinçlerin bakımları konusunda da alınması gereken bazı tedbirler vardır. Sepetli vinç ve farklı olan vinç türlerinde bakım işlevi yapılmadan evvel tüm kontroller ve kumanda mekanizmaları pasif konumda olmalıdır. Bununla beraber 2 tane şalter aktif edilerek bu şalterlerden biri sıkı bir şekilde bağlanması gerekir.

Sepetli vinç ve farklı kiralık vinç modelleri üzerinde makinanın bakımlarının gerçekleştirildiğine dair uyaran ve bilgilendiren levha yer almalıdır. Tüm hizmet bölgelerinde başarılı olması ve sorunsuz bir şekilde hizmet sunulabilmesi için gerekli olan tüm sepetli vinç iş güvenliği ve detaylarına dikkat edilmesi gereklidir.

Metin Can: